Kan ik mijn artikel retourneren?

Heb je een artikel besteld, maar ben je er toch niet helemaal tevreden mee? Geen probleem, we geven je namelijk steeds 14 dagen de tijd om over jouw aankoop te beslissen - dit noemen we de zichttermijn. De zichttermijn gaat in op de dag dat je jouw bestelling ontvangt. Kies je ervoor om een artikel te retourneren, dan vragen we je om met het volgende rekening te houden:

  • Je stuurt het artikel indien mogelijk terug in de originele, onbeschadigde verpakking
  • Je stuurt het artikel terug inclusief alle meegeleverde accessoires
  • Indien van toepassing, reset je het toestel naar fabrieksinstellingen
  • Het artikel bevat géén gebruikssporen - je gaat met het artikel om zoals je in een fysieke winkel er mee om zou gaan *

Zodra je jouw artikel(en) binnen de zichttermijn hebt aangemeld, heb je nog eens 14 dagen de tijd om deze op te sturen. Zodra we deze ontvangen hebben, gaan we er onmiddellijk mee aan de slag. 

*meld een eventuele schade of incompleet binnen 48 uur na ontvangst van jouw pakket via het serviceformulier bij onze klantenservice.

Hoe retourneer ik een artikel?

Beslis je om een artikel te retourneren of om te ruilen, dan kan je dit aanvragen via ons online formulier of via jouw besteloverzicht. Daar selecteer je de bestelling met het artikel dat je wenst te retourneren of om te ruilen. Wil je meerdere artikelen tegelijk retourneren? Geen probleem - je kan steeds per bestelling kiezen wat je precies terug stuurt & wat je wenst te houden.

Wat als mijn artikel niet voldoet aan de retourvoorwaarden?

Wil je jouw artikel binnen de zichttermijn terugsturen of omruilen, maar voldoet het artikel toch niet aan onze retourvoorwaarden? Dan wordt jouw retour aanvraag afgekeurd en ontvang je aanvullende informatie. 

Uitzonderingen

In sommige gevallen kan je een artikel jammer genoeg niet retourneren – hou hier dus wel even rekening mee bij aankoop van het product. Voor volgende artikelen geldt het retourrecht niet:

  • Artikelen die om redenen van hygiëne niet geretourneerd kunnen worden, wanneer de verzegeling na levering is verbroken.
  • Gepersonaliseerde of op maat-vervaardigde artikelen.
  • Artikelen met beperkte houdbaarheid
  • Cadeaubonnen, in te wisselen vouchers & andere waardebonnen.
  • Software & digitale artikelen op materiële drager geleverd waarvan de verzegeling is verbroken.
  • Bij het retourneren van een artikel waarbij je een cadeau of een gratis artikel hebt ontvangen, dien je ook deze extra's terug op te sturen - doe je dit niet of is dit niet meer mogelijk, dan dienen we de waarde van het cadeau of gratis artikel af te houden bij terugbetaling.

Waardevermindering

Wij kunnen de kosten van waardevermindering in rekening brengen op het credit bedrag van de volgende artikelen:

  • Verbruiksartikelen 
  • Dit geldt eveneens voor geïnstalleerde of geregistreerde producten
  • Producten die onverkoopbaar retour gestuurd worden.

Hoe snel ontvang ik mijn terugbetaling?

Indien jouw retour voldoet aan de retourvoorwaarden, storten we het volledige aankoopbedrag zo snel mogelijk terug. Doorgaans gebeurd dit binnen een termijn van 5 tot 7 kalenderdagen na ontvangst van de door jou geretourneerde artikelen. De terugbetalingstermijn is áltijd zo snel mogelijk, maar maximaal binnen 14 dagen NADAT wij de herroepingsmededeling ontvangen.

Kan ik een artikel ook omruilen?

Helaas is het niet mogelijk om een artikel om te ruilen. Kies er dan voor om het aankoop bedrag retour te ontvangen en bestel dan zelf het nieuwe product.

Kan ik een zakelijke bestelling retourneren?

Officieel is het Europese herroepingsrecht niet geldig voor zakelijke klanten  (i.e. klanten met een bedrijfsnaam en/of BTW-nummer). Toch behandelen we bij Heuts elke retouraanvraag & kijken we wat er mogelijk is - retourneer je een bestelling als zakelijke klant, dan neemt één van onze medewerkers snel contact met je op.

Hoe verzend ik mijn artikel(en)?

Zodra je jouw artikel hebt aangemeld via ons online formulier, ontvang je van ons een handig verzendlabel dat je enkel nog hoeft af te printen en op de doos te kleven. Daarna kan je het pakket in een postpunt of postkantoor overhandigen. Retourneer je een groter artikel dat niet zo geschikt is voor de post? Dan komen we dit op jouw adres ophalen. Nadat je het artikel voor retour of omruiling hebt aangemeld, nemen we contact met je op & plannen een ophaalafspraak in. Zorg er wel voor dat het artikel op de dag van de afspraak netjes klaarstaat, indien mogelijk in de originele verpakking, zodat alles vlot verloopt.

Is retourneren gratis?

Retourneer je een artikel in één van onze winkels, dan is dit volledig gratis. Wél rekenen we een kleine transportvergoeding aan indien je een artikel terugstuurt via de post (€5,95) of via een ophaalafspraak (€29,95). Dat bedrag zal worden afgehouden bij de terugbetaling, of in het geval van een omruiling via een betaalverzoek. Is er iets fout gegaan bij de bezorging van jouw artikel, of heb je een foutief of defect artikel ontvangen? Dan dragen wij de transportvergoeding natuurlijk zelf.